Ponovljeni uspeh  naše takmičarke ! Od 20 takmičarskih kombinacija konja i jahača iz Beograda, Novog Sada, Aranđelovca, Bora i Niša koji su se borili  za titulu državnog prvaka  Srbije u svestranom ispitu spremnosti ! NAJBOLJA  na Otvorenom Prvenstvu Republike Srbije u svestranom isputu speemnosti – 3 day event VANJA POCEK i Dzeronimo – konjicki klub Granicar

nis2KOMPLETNE REZULTATE MOŽETE PREUZETI OVDE

nis1Oko 20 takmičarskih kombinacija konja i jahača iz Beograda, Novog Sada, Aranđelovca, Bora i Niša boriće se za titulu državnog prvaka  na Prvenstvu Srbije u svestranom ispitu spremnosti koje će se od 4. do 6. avgusta održati u Konjičkom klubu Nonius u Gornjem Međurovu.

Svestrani ispit zrelosti ili “3 day event” jedna je od tri olimpijske discipline konjičkog sporta i na programu Olimpijskih igara se nalazi od 1912. godine. U pitanju je svojevrsni triatlon za konje i jahače, gde se tokom tri dana oni takmiče u tri različite discipline.

Prvog dana, 4. avgusta, na programu je dresurno jahanje, gde konj i jahač izvode seriju tačno definisanih pokreta na određenim, obeleženim tačkama u manježu, u testiranju stepena treninga i poslušnosti konja.

Drugog dana, 5. avgusta, na “cross country”-ju konj i jahač moraju da savladaju stazu od nekoliko kilometara po prirodnom terenu, preskačući pritom fiksne prepreke sa kojima bi se susretali u prirodi: grane, balvane, potoke i slično u određenom vremenu. Ova disciplina testira izdržljivost i hrabrost konja.

Poslednjeg dana takmičari se nadmeću u parkuru, gde im je zadatak da sve prepone preskoče sa što manjim brojem kaznenih poena. Obzirom da se penali dobijaju za svaku srušenu preponu, ova disciplina testira preciznost i pažnju konja, ali i sposobnost oporavka nakon prethodna dva dana.