Na drugom kolu otvorenog Prvenstva Republike Srbije u daljinskom jahanju, u duhu dobrih domaćina konjički kluba “Graničar“ ugostio je takmičare daljinskog jahanja.

Takmičenje je održano u kategoriji deca, juniori i seniori , na distancama od 10 km za decu , 20 km za juniore i 20, 40 i 60 km za seniore .

Takmičari su u skladu sa ostvarenim plasmanom u utakmici i u zavisnosti od izjahane kilometraze, u skladu sa bodovnom tabelom osvojili bodove koji se sabiraju u sva četiri kola Otvorenog Prvenstva Republike Srbije u daljinskom jahanju i utiču na plasman u Prvenstvu .

Veterinarsku kontrolu pre starta prošlo je svih 18 prijavljenih konja.

Usledilo je zagrevanje

I konačno START

Za utakmicu dužine 60 km prijavljeno je bilo 3 takmičara kategorije seniora , nažalost nakon 20 km vetrinarski pregled ne prolazi Shagya VII- 2 iz konjičkog kluba Radanovac, sa jahačem Tiborom Vermešem prošlogodišnjim vice šampionom Republike Srbije u daljinskom jahanju .

Saša Krnjaić sa prošlogodišnjim najuspešnijim konjem u disciplini daljinskog jahanja Vukom stazu je savladao u ukupnom vremenu od 3 sata 35 minuta 39 sekunde , ispred Stefana Zarića koji je istu savladao za 4 sata 31 minut 4 sekunde .

Jedina u trci na 40 km bila je Ljubica Mićunović koja je stazu savladala u vremenu 3:13:57.

Plasman na drugom kolu Otvorenog Prvenstva Republike Srbije u daljinskom jahanju u kategoriji seniora je sledeći :

U trci dužine 20 km učestvovalo je 10 takmičara među kojima seniori ,sa vremenima, Lidija Kovač (0:49:07), Đorđe Svirčević (0:49:08), Nora Poček (1:01:33) i Borislav Branković (1:03:22) koji u kategoriji seniora plasirani na 4,5,6,7 mesto , dok u utakmici na 20 km osvajaju 3, 4, 5 i 7 mesto .

U kategoriji junora dve takmičarke na svojoj prvoj trci Ines Harminc i Anja Andrić trkavši se do same linije cilja koju Ines prolazi nakon 40 minuta i 1 sekunde a Anja sa sekundom zakašnjenja, nakon promašaja cilja i vraćanja konja u pravac. Takmičarke imaju vremena najviše 30 minuta da potvrde poznavanje tempa i brzine i stabilizaciju pulsa takmičarskih konja do 64 otkucaja u minuti . Neiskustvo Varga na takmičenju tačnije u prostoru za vet chek i puls od 100 otkucaja u minuti su razlozi za isklučenje Ines Harminc. Minardi na veterinarskoj kotroli spušta puls , potvrđuje ispravne hodove i Anji donosi zlatnu medalju. Una Unčević završava trku u vremenu 48:05 ispred Ive Mioč koja završava za 1 sat 03 minuta i 19 sekundi . Poredak u konkurenciji juniora je sledeći :

Odlično su stazu savladali takmičari u kategoriji dece zahvaljujući mentorima Mihajlu Stefuliku i Nori Poček .

Kategorija dece:

  • I mesto MARTA ZEDI i Dzeronimo, konjički klub „Graničar “      
  • II mesto SARA ŽIKIĆ I Meda, konički klub „Petras“
  • III mesto ANA ŽIKIĆ I Indi, konjički klub „Petras“

 

 

 

 

 

 

OVDE MOŽETE DA PREUZMETE SLEDEĆE DOKUMENTE: