REKORDAN BROJ UČESNIKA

Pedeset konja i takmičara uzeli su učešće na 1. Kolu Vojvođanske preponske lige koje je održano 14. Maja na Novosadskom sajmu. Time je oboren dosadašnji rekord učesnika na ovom takmičenju, a pozivima su se odazvali učesnici iz 11 domaćih konjičkih klubova. Konjički savez Vojvodine, kao organizator i Konjički centar Novosadski sajam kao domaćin takmičenja, uložili su masimalan napor da uprkos višednevnoj kiši pripreme smeštaj i terene za ugodan boravak gostima.

Zahvaljujući tome, pet preponskih utakmica protekle su u najboljem redu, bez ijedne neprijatnosti, a tradicionalno dobri itinereri parkura, postavljača Nemanje Pavlovića doprineli su  da takmičari brojnoj sajamskoj publici prikažu sve čari preponskog sporta. Novina je bio padok B u kojem su takmičari imali mogućnost probnog skoka na travnmatoj podlozi i po njihovim ocenama, ovo je bio novi kvalitet. Odlični startovi, neizvesni baraži i visok kvalitet grla, obeležili su ovaj majski turnir, najstariju sportsku manifestaciju u Srbiji, sa neprekidnom tradicijom dužom od pola veka.

Ovogodišnji Pehar Novosadskog sajma, za najtežu utakmicu dana, visine 130 sa baražom 140cm otišao je u vitrine konjičkog kluba Rojal S Horse, zaslugom seniora Srđana Grmaškoskog na grlu Gondor. On je prvo mesto osvojio u neizvesnom baražu sa liderkom Gorska Team, Irenom Nicović koja je na Emilionu takođe uže takmičenje savladala bez kaznenih poena, tek za nijansu sporije. Bronza u toj utakmici dana pripala je predstavnici kluba domaćina Konjičkog centra Novosadski sajam, Romani Suvajdžić na Arminu koja je u osnovi imala samo dva kaznena poena zbog prekoračenja vremena, a to je bilo previše za učešće u baražu, ali dovoljno za treće mesto. Po ocenama medija, publike, takmičara i orhganizatora ovo je bio odličan takmičarski dan kao najava atraktivne ovogogišnje Vojvođanske preponske lige.

KOMPLETNE REZULTATE MOŽETE DA PREUZMETE OVDE