Predsednik Konjičkog saveza Vojvodine, gospodin Dejan Suvajdžić potpisao je danas ugovor sa Pokrajinskim sekretarijatom za sport i omladinu u vezi sufinansiranja organizacije Međunarodnog KUPa sajma konjarstva u dresurnom jahanju koje se održava ove godine u Novom Sadu.

IMG_1277 (2)

Održavanje velikih sportskih priredbi u Vojvodini, ne samo da ima takmičarski značaj za naše i svetske sportistkinje i sportiste, već je postao i deo imidža same Pokrajine. Na Konkurs za organizaciju međunarodnih sportskih priredbi Pokrajinskog sekretarijata za sport i omladinu, stiglo skoro devedeset zahteva. Vodeći se veličinom i značajem samog takmičenja, brojem učesnika, zemalja, tradicijom sportske grane na ovim prostorima, odlučeno je da se podrži 30 međunarodnih sportskih priredbi od interesa za AP Vojvodinu, u ukupnom iznosu od 10 miliona dinara.
Uručujući ugovore predstavnicima sportskih organizacija, Pokrajinska sekretarka za sport i omladinu, gospođa Marinika Tepić istakla je da je, iako je ove godine manji budžet za sve konkurse u oblasti sporta, nepravedno da u olimpijskoj godini izostane podrška ove vrste.