Pripremni kamp potencijalnih reprezentativaca u preskakanju prepona Saveza za konjički sport Srbije za olimpijske i FEI discipline 2016.godine ,održan je u konjičkom klubu “Graničar” u Novom Sadu od 07.-11.08.2016.godine.

kamp1Kampu,organizovanom od strane Saveza,a uz podršku FEI Solidarity fonda,prisustvovalo je 20 jahača sa svojim konjima.

kamp2Selektor Boško Ristić uz pomoć gospodina Rajka Dokića pripremio je petodnevni program, u okviru koga su pored svakodnevnih treninga održana i predavanja zahvaljujući Dejanu Iliću, dr Stefanu Đokoviću,Saši Miliću sa temama “Kondicioni trening” , “Ishrana konja” i “Nega kopita”.

kamp3Osim glavnog dela kampa posvećenog jahanju,važan aspekt je i izgradnja timskog duha među potencijalnim reprezentativcima, pa oni ne samo što su trenirali zajedno,već su i smešteni na istoj lokaciji,delili prevoz i obroke,kao i druge predviđene zajedničke aktivnosti.

kamp4U radu kampa a na poziv saveznog selektora Boška Ristića, odazvali su se Ugrin Stanojević,Petar Piper,Luka Miodragović,Vanja Poček,Jovan Grujić, Srđan Grmaškoski,Stefan Đoković, Manu Krdžić, Nina Vukčević, Mila Dragić, Laura Sekulić, Marina Marković, Ana Blagojević, Kaja Fajfrić, Nikoleta Židišić, Teodora Žakula, Romana Suvajdžić, Sara Poparić, Anja Zlokolica i Sophie Suvačarov.